Öğrenciye özel öğrenme modeli oluşturularak bireysel olarak öğrencinin ilgi ve yeteneklerine göre branşlar bazında öğretim gerçekleştirilir. Öğrencinin öğrenim gördüğü sınıfa göre konular, kavramlar, işlemsel beceriler ve yeni nesil sorular aşamalı olarak işlenir. Belli rutinlerle yapılan tekrarlar ile önceki konuların pekişmesi ve varsa eksik öğrenmelerin giderilmesi sağlanır. Araştırmalara göre öğrenilen bilgilerin depolanması ve ihtiyaç duyulduğunda hatırlanması için bu konular belirli aralıklarla tekrar edilmelidir. Yapılması gereken tekrar aralıkları:
Bu öğrenme sürecinin deneyimli öğretmenlerle planlanması, yürütülmesi ve kontrol edilmesi, öğrencinin derse karşı olan ilgi, tutum ve becerilerine olumlu olarak yansır. Öğrenci gelişim raporları ile öğrencinin gelişimi kaydedilirken aynı zamanda öğrencinin her kademeyi eksiksiz geçmesi sağlanır. Öğrenme sürecinde elde edilen öğrenci gelişim verileri öğrenci velisi ile paylaşılarak velinin tüm gelişim aşamalarını takip etmesi sağlanır.
Derslerin tam öğrenilmesinde en önemli unsurlardan biri de kaynak seçimidir. Öğrencinin seviyesine uygun kaynak ya da kaynaklar belirlenerek derse karşı olumlu tutumunun geliştirilmesi sağlanır.